Wat is Coaching?

Wat is Coaching?

Wat is coaching?

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

  • bewustwording en persoonlijke groei
  • het vergroten van zelfvertrouwen en
  • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

Coach en coachee nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces.”

Bron: NOBCO | Wat is coaching?

Samengevat:

Coaching is een vorm van begeleiding waarbij jij als coachee werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Ik als coach ondersteun jou in dit proces, wat is gebaseerd op een gelijkwaardige 1 op 1 relatie. Voorafgaand aan het traject bepaal jij aan welke doelen je wilt werken. Wat wil je graag bereiken, ontwikkelen of veranderen? Waar wil jij in bloeien en groeien? Als coachee krijg je tijdens het proces nieuwe inzichten door te reflecteren op eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Hierdoor kun je zelf je eigen mogelijkheden uitbreiden, je doelen behalen of problemen effectiever aanpakken. Zowel coach en de coachee nemen beiden verantwoordelijkheid en zetten zich in het optimale uit het traject te halen. In mijn praktijk werkt het als volgt: Om jouw doelen te kunnen bereiken voeren wij gestructureerde gesprekken waarin ik als coach gebruik maak van passende tools, professionele methoden en mijn Toegepaste Psychologie kennis en achtergrond.

Tip:

Een open deur maar zoek een coach die echt bij je past. Een wederzijdse klik is ontzettend belangrijk voor het verloop en de uitkomst van jouw coachtaject. Een goede coach zal je bij gebrek hieraan of als jouw vraag beter bij een ander (type) hulpverlener past altijd doorverwijzen.

Maak kennis in een vrijblijvend en gratis intake gesprek en voel of de klik er is!

Geef een antwoord

Sluit Menu
×
×

Winkelmand