Je bekijkt nu ‘In het belang van het kind’

‘In het belang van het kind’

‘In het belang van het kind’: Een jeugdzorg documentaire

Begin 2021 raakte ik in gesprek met filmmaker Ronald Voort en zijn “hoofdrolspeler” Ilona.
Ronald heeft een indrukwekkende documentaire gemaakt over het leven van Ilona en de strijd om haar kinderen. In de documentaire laat Ronald zien wat er kan gebeuren als je met jeugdzorg Nederland in aanraking komt. Het onderwerp jeugdzorg was voor ons een absolute “ver van mn bed show”. We dachten eigenlijk dat je alleen met jeugdzorg in aanraking zou komen als er thuis echt wat mis was. Maar toen kregen we de documentaire ‘in het belang van het kind’ te zien…

Ik had al een paar gesprekken gevoerd met Ilona (de moeder uit de film) voor ik in gesprek ging met Ronald Voort. Ilona is een gewaardeerde klant van ons, we hebben haar o.a. geholpen met een particuliere en groothandel site en werken al jaren samen. Tot ik me afvroeg of deze verkoopster van kinderkleding eigenlijk zelf kinderen had?
Haar verhaal sloeg in als een bom, ja ze had kinderen, 3 zelfs. Maar geen van deze kinderen woonde nog bij haar, sterker nog… ze kreeg ze maar amper te zien. De rede daarvoor? Een langslepende vechtscheiding.

Geen mishandeling, drugsgebruik, geen verwaarlozing of alcoholprobleem. Ze wilde alleen niet langer in een relatie blijven die voor haar niet leefbaar was. Het verhaal is te complex (en te spoiler gevoelig) om hier helemaal uit te schrijven. Maar ik was verbijsterd toen ik de documentaire zag. We besloten intern om de film te steunen door middel van een website en marketing.

Ons eerste maatschappelijke project. Met ons hele team hebben we ons ingezet om de film te voorzien van de nodige marketing, website, nieuwsbrieven, social media en uiteindelijk hebben we zelfs een gedeelte van de distributie op ons genomen.

‘in het belang van het kind’ is te volgen via de website. Je vindt hier het laatste nieuws en de komende vertoningen. Voor wie denkt dat dit een unieke casus is… Luister even naar de twee seizoen (!) podcast.

Geef een antwoord